Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

До 150 тонн ягід збирає за сезон кооператив Могилівської громади

До 150 тонн ягід збирає за сезон кооператив Могилівської громади
12 Чер 2019 11:40 | Обласні новини

У минулому – конкуренти, тепер – партнери. 12 підприємців Дніпропетровщини об’єднали зусилля й утворили перший ягідний кооператив, який за півтора року став брендом Могилівської об’єднаної громади. За сезон тут збирають та збувають до 150 тонн полуниці й малини. 

 «Децентралізація – одна з найуспішніших українських реформ. Рушійною силою стають об’єднані громади. На Дніпропетровщині їх понад 60. Їхні мешканці не бояться взяти на себе відповідальність за розбудову власної території – натомість отримують нові можливості. Вони не чекають, поки «хтось згори» покращить їхнє життя, а самі засукують рукави і втілюють проекти розвитку», – наголосив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.  

Серед вдалих проектів – перший ягідний кооператив, який працює з кінця 2017-го в Могилівській ОТГ. Загальна його площа – майже 30 гектарів. 

За народним прислів’ям, з одної ягоди немає вигоди. Тому основний акцент – на трьох видах: полуниці, літній та ремонтантній малині. До того ж у якості експерименту вирощують ожину, лохину, смородину, аґрус, виноград та плодово-ягідні дерева.

Оставить комментарий

avatar
250