Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У Кривому Розі відомий фотограф зафіксував нових птахів (фото)

У Кривому Розі відомий фотограф зафіксував нових птахів (фото)
8 Вер 2021 12:40 | Обласні новини

У Кривому Розі відомий фотомайстер Анатолій Сальнік поділився позитивним фотосетом живої природи — своїми спостереженнями за осінньою міграцією птахів. На схід від Кривого Рогу він упіймав у фотооб’єктив пташок — костогризок, горихвісток та мухоловок, повідомляє ТРК «Рудана».

«Поруч зі знайомими видами птахів до штучної водойми підтягуються і новенькі! Господар поїлки — костогриз і його нові сусіди горихвістки та мухоловки», — підписав свої світлини автор.

Костогриз звичайний — птах родини в’юркових. В Україні осілий, кочовий, перелітний птах. Завбільшки зі шпака. Легко виділяється великою головою, масивним товстим дзьобом та своєрідним забарвленням: верх голови і спина коричневі, шия сіра, низ тіла бурувато-рожевий, на горлі добре помітна чорна пляма, а на чорних крилах і хвості — білі плями (особливо добре вони виділяються в польоті). У самки забарвлення не таке яскраве, все оперення з сірувато-зеленим відтінком. Маса тіла 48—62 грамів, довжина тіла близько 18 см.

Горихвістка звичайна — вид птахів із роду горихвістка родини мухоловкових (раніше разом з іншими її родами включався до родини дроздових) ряду горобцеподібних. Розмір — 10—15 см, забарвлення яскраве. В Україні — гніздовий перелітний птах.

Оставить комментарий

avatar
250