Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У Марганці ініціюють збереження історичної кам’яної бруківки

У Марганці ініціюють збереження історичної кам’яної бруківки
6 Вер 2021 15:40 | Обласні новини

У Марганці, що на Дніпропетровщині, товариство «Марганець туристичний» готує звернення до міської ради, аби зберегти історичну кам’яну бруківку на дорогах міста та видалити з деяких вулиць асфальт, який її закриває. Про це повідомив голова товариства «Марганець туристичний», директор Марганецького міського краєзнавчого музею Мар’ян Корбут, пише «Суспільне. Дніпро».

За його словами, у Марганці налічується близько 30 доріг, вимощених історичною кам’яною бруківкою.

Як розповів Мар’ян Корбут, товариство «Марганець туристичний» розробило мапу міста, де позначили практично всі вулиці, викладені каменем. Він вважає, що кам’яні дороги – це якісно та гарно, окрім того, це частина історичної спадщини, яку треба зберегти.

«Ми піклуємось про розвиток інфраструктури та комфортне пересування містян, водіїв та пішоходів, тому вважаємо, що асфальт потрібно знімати лише на невеликих вуличках нашого міста. Крім того, важливо створити в таких місцях, опріч кам’яної дороги, асфальтові доріжки для комфортного пересування батьків з візочками та людей похилого віку. Встановити інформаційні показники та вказати, в яких саме роках було побудовану конкретну дорогу», – сказав він.

Оставить комментарий

avatar
250