Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Як вберегтися від сонячного удару: поради лікарів ( КОРИСНО)

Як вберегтися від сонячного удару: поради лікарів ( КОРИСНО)
11 Чер 2019 16:10 | Обласні новини

Сонячний удар виникає, коли «агресивне» проміння потрапляє на непокриту голову. У групі ризику – діти, літні люди й ті, хто страждає на хронічні захворювання. Як вберегтися, розповіли в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА.

 «Одні отримують сонячний удар за декілька хвилин, інші –  жодного разу за все життя. Найчастіше все залежить від загального стану здоров’я. Найбільш вразливі ті, хто страждає на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, має надлишкову вагу. У групі ризику й малі діти та літні люди. А ще ті, хто вживає алкоголь або палить», – наголосили в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА. 

Аби вберегтися від сонячного удару, медики радять за можливості не виходити на вулицю в період найбільшої сонячної активності – з 12:00 до 16:00. У спеку обов’язково носити головний убір. Краще віддати перевагу світлому одягу з натуральних тканин.

Стежити слід і за харчуванням. Необхідно відмовитися від «важкої» їжі, замість неї вживати більше овочів, молочних продуктів, пити більше води.

Оставить комментарий

avatar
250