Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Як легше пережити спеку: поради лікарів (КОРИСНО)

Як легше пережити спеку: поради лікарів (КОРИСНО)
10 Чер 2019 16:40 | Обласні новини

На Дніпропетровщині – спекотний  тиждень. Найтяжче у таку погоду літнім людям, маленьким дітям й тим, хто має хронічні захворювання. Як одягатися й харчуватися, аби переносити високу температуру легше, порадили в департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації. 

 «Найтяжче переносять спеку люди із серцево-судинними захворюваннями, діабетом, астмою. Тяжко і літнім людям через порушення терморегуляції. Чутливі до високої температури і малі діти, – зазначили в департаменті. – Аби пережити спеку було легше, слід стежити за харчуванням та правильно одягатися». 

 У спеку краще віддати перевагу світлому, просторому одягу із натуральних тканин, зауважили лікарі. Обов’язково слід носити головний убір.

Не варто вживати багато жирної та важкої їжі. Обмежити слід і солодке, натомість включити в раціон більше зелені. Потрібно пити багато рідини, бажано – простої води. А ще – повністю відмовитися від алкоголю та солодких напоїв.

За можливості, краще не виходити на вулицю з 10:00 до 16:00, коли там найспекотніше. А ще – відмовитися від важких фізичних навантажень.

Оставить комментарий

avatar
250