Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Дніпропетровська область поповнилась новими професійними іменами (фото)

Дніпропетровська область поповнилась новими професійними іменами (фото)
27 Лип 2021 12:40 | Обласні новини

Новомосковщина Дніпропетровської області поповнилась новими професійними іменами. Звання «Народний майстер» отримали художниці Марина Головко, Анжела Лагода та Ганна Бирса.

На розгляд Національної спілки майстрів мистецтва України кандидатки направляли різноманітні роботи розписані технікою старовинного Миколаївської розпису. Атестаційна комісія була у захваті від працелюбності майстрів та їх спрямованості відродити та популяризувати цей розпис серед населення та зробити його брендом Новомосковщини, повідомляє «Полезная газета».

22 липня в Канівському музеї народно-декоративного мистецтва відкрито виставку – знайомство «Миколаївський розпис — Перлина присамар’я» де представлені роботи Творчого об’єднання майстрів Миколаївського старостинського округу Губиниської селищної ради «Миколаївська квітка – з минулого в майбутнє». На виставці в музеї експонується 175 робіт розписаних декоративним розписом на предметах побуту — кухонних дощечках, тортівницях, писанках, іграшках та інших. Виставка для мешканців Черкащини буде відкрита протягом місяця.

Оставить комментарий

avatar
250