Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині вирішують проблему безпритульних тварин (фото)

На Дніпропетровщині вирішують проблему безпритульних тварин (фото)
13 Лип 2021 13:40 | Обласні новини

У Покрові Дніпропетровскої області вже декілька років питання бродячих собак вирішують за програмою ВСВП, коли тварин відловлюють, стерилізують, вакцинують та повертають на місце відлову. Цю схему обирає більшість міст, бо вона є найбільш гуманною та відповідає чинному законодавству.

Проблема безпритульних собак існувала завжди, не оминула вона і Покров, який пішов шляхом зменшення популяції не через знищення, а стерилізацію. Такий крок викликає різні точки зору, але більшість містян та зоозахисники вважають його оптимальним рішенням. Ця робота покладена на КП «Добробут». Лише за останні дні працівники підприємства спільно з фахівцями ГО «ЗооКонтроль», з якими укладено договір, стерилізували та чіпували близько 40 собак.

Відловлювали у місті, прилеглих селищах, орієнтуючись на заяви покровчан. Для «ЗооКонтроля», який працює з усією Україною, це чітка системна робота. Організація оснащена спеціальними автомобілями для перевезення тварин. Тут обладнано і ветклініку на колесах з операційною та боксами для чотирилапих «пацієнтів». Мобільна бригада складається з досвідченого ветеринара Олександра Яременка та двох професійних ловців-кінологів – Олександра Карасюка та Руслана Рубана.

Оставить комментарий

avatar
250