Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Мальовничий куточок Дніпропетровщини святкує свій день народження (фото)

Мальовничий куточок Дніпропетровщини святкує свій день народження (фото)
12 Лип 2021 12:40 | Обласні новини

Селище Петриківка — мальовничий куточок Дніпропетровщини, який славиться своєю історією, традиціями та, звісно ж, культурним надбанням. 12 липня воно святкує свій День народження. Про селище знають далеко за межами України завдяки його візитівці – петриківському розпису, який внесено до списку всесвітньої нематеріальної спадщини ЮНЕСКО.

«Неповторний петриківський розпис – мистецтво, через яке майстри дбайливо передають любов до рідної землі. Наші пращури вірили, що в цих орнаментах криється сила, яка здатна захистити людей від бід та негараздів. Секрети унікального створення малюнку передаються від покоління до покоління протягом століть, і цей зв’язок допомагає нам берегти наші цінності, самобутність та національну культуру», – зазначив голова обласної ради Микола Лукашук.

Історія говорить, що селище завжди було вільним та незалежним. Місцем, де живуть працьовиті і талановиті люди. Петриківка – це перлина не лише Дніпропетровщини, але й всієї України, слава про яку навіки закарбована в національній пам’яті.

Оставить комментарий

avatar
250