Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Громади Дніпропетровщини долучаться до написання живої історії області

Громади Дніпропетровщини долучаться до написання живої історії області
6 Лип 2021 11:40 | Обласні новини

У Дніпрі відбулась презентація міжнародного культурно-соціального проєкту «Таємниці України для тебе». Він покликаний популяризувати традицій нашого народу та підвищити туристичну привабливість краю.

«У нас є команда ентузіастів, яка хоче відкрити Україну для світу через людські історії. Розповісти про що ж таки Україна. І це не тільки про борщ, вареники, петриківку чи вишиванку. Ми насправді маємо багато унікального — страв, промислів, пам’яток культурно-історичної спадщини. Та проблема в тому, що закордоном цього не бачать і не знають. Ба більше, якщо запитати в мешканців столиці про унікальні речі, які є на Дніпропетровщині, то люди навряд зможуть відповісти що такого класного мають їхні земляки. Але ж у нас є дуже багато талановитих людей і ми хочемо, щоб про них знали — і в нашій країні, і за кордоном. Давайте разом напишемо «живу» історію Дніпропетровщини», — зазначив ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«Проєкт цікавий для наших громад, бо мешканці самі можуть розказати, що вважають цікавим і корисним у своєму місті/селі/селищі. Ми можемо популяризувати власних ремісників, аби туристи навідувались на їхні майстер-класи чи купували їхні вироби. Або ж можемо скласти гастро-тур своєю громадою чи вікенд вихідного дня. Це буде цікаво і для закордонних відвідувачів, і для українців, бо ж внутрішній туризм зараз (під час послабленого карантину) — на піку популярності», — наголосив Василь Вишиванюк, один з ініціаторів проєкту.

Оставить комментарий

avatar
250