Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині презентували документальний фільм «Позивний Італієць»

На Дніпропетровщині презентували документальний фільм «Позивний Італієць»
11 Чер 2021 19:40 | Обласні новини

На Дніпропетровщині презентували фільм «Позивний Італієць». 56-хвилинна документальна стрічка – про нацгвардійця Віталія Марківа. Показ відбувся в облдержадміністрації.

«Раді презентувати мешканцям Дніпропетровщини фільм про героя визвольної боротьби. Віталій Марків – приклад мужності та героїзму», – зазначив заступник голови Дніпропетровської ОДА Іван Начовний.

Головний герой стрічки – військовослужбовець Нацгвардії України Віталій Марків. Доброволець, учасник Революції Гідності.

30 червня 2017-го чоловіка заарештували в Італії. Нацгвардійця звинуватили у причетності до загибелі італійського фоторепортера та його перекладача-росіянина у Слов’янську у травні 2014-го. Українця засудили до 24 років позбавлення волі.

1222 дні він пробув в італійській в’язниці. У листопаді 2020-го Апеляційний суд Мілану виправдав Віталія Марківа.

«Ніколи не сумнівався, що справедливість переможе. Але боротьба ще триває. Для мене правда має найбільше значення», – сказав Віталій Марків.

Автор та режисер фільму, директор Департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко каже – задумував стрічку як історію людини з непересічною долею. Яка має хепіенд, але ще не завершена остаточно.

Оставить комментарий

avatar
250