Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Ініціативи громади Кам’янського увійшли до нового законопроекту

Ініціативи громади Кам’янського увійшли до нового законопроекту
8 Чер 2021 15:40 | Обласні новини

Міндовкілля врахувало більшість правок, ініційованих громадою Кам’янського, що на Дніпропетровщині, до нової редакції Закону України «Про екологічний аудит». Наразі документ готується для подання до Верховної Ради України. Про це повідомив очільник міської екологічної комісії Олександр Лукашов.

Інститут екологічного аудиту було запроваджено 17 років тому. З моменту ухвалення у 2004 року Закон не зазнав істотних змін, що породило анахронізми в його положеннях та колізії із іншими нормативно-правовими актами. Це фактично унеможливило проведення обов‘язкового екоаудиту підприємств-забруднювачів.

Розробка змін до Закону тривала з січня. Від Кам’янського свої пропозиції надали екологічна комісія міськради та громадська організація «Чисте повітря України». Загалом екологічне міністерство врахувало пропозиції, що посилять позиції місцевого самоврядування та зроблять процедуру екологічного аудиту більш прозорою та незалежною від недобросовісних підприємств.

«Захист кожного пункту пропозицій був дуже напруженим для нашої команди. Ми здійснили комплексний аналіз законодавства, змоделювали різні варіанти розвитку подій для уникнення “підводних каменів” під час процедури екоаудиту. Об’єднавши все це з нагальними потребами щодо норм проведення аудиту та практичною стороною цього питання, сформували низку правок до Закону. Тепер слово за парламентом», — зазначив Олександр Лукашов.

Оставить комментарий

avatar
250