Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У Дніпропетровській ОДА обговорювали, як завдяки театру популяризувати українську мову

У Дніпропетровській ОДА обговорювали, як завдяки театру популяризувати українську мову
6 Чер 2019 17:10 | Обласні новини

Як популяризувати українську мову в театрах та налагодити діалог з глядачем? Розмірковували на цю тему драматурги та театрали з різних куточків України за «круглим столом» у Дніпропетровській ОДА. 

 «У центрі уваги – сучасна українська драматургія та використання можливостей театру для популяризації української мови. Сьогодні, на жаль, мало режисерів, які готові до співпраці із драматургами-сучасниками. У професійних театрах ставлять, здебільшого, класику. Тому зібрали митців з різних регіонів, щоб вони познайомилися та домовилися про подальшу кооперацію», – зауважилаrn начальник управління культури, національностей та релігій Дніпропетровської ОДА Наталія Першина.

 Обмінятися думками приїхали драматурги, режисери, театрознавці, науковці, видавці з різних регіонів – від Києва до Львова.

 «З драматургії розпочалася українська література. Батьки української драматургії починали зі сценічного слова. Колись єдиним виключенням з Емського указу був театр: дозволяли грати українською на вимогу публіки. Сьогодні драматургія – це правильний акцент. Розмова з глядачем віч-на-віч, як це відбувається в театрі, дає нам наснаги та енергії», – поділився український видавець та письменник Віталій Капранов. 

Оставить комментарий

avatar
250