Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині займалися «відмиванням» грошей (фото)

На Дніпропетровщині займалися «відмиванням» грошей (фото)
19 Кві 2021 11:40 | Обласні новини

На Дніпропетровщині поліцейські затримали членів злочинної групи, які організували конвертаційний центр для відмивання грошей. Щомісячний рух коштів на рахунках товариств сягав близько 100 млн гривень. Отримані кошти фігуранти витратили на нерухомість, автомобілі, дорогі коштовності та вкладали у свій незаконний бізнес.

Злочинна діяльність групи тривала з 2016 року до моменту її викриття. Групу організувало колишнє подружжя з Верхньодніпровська та 36-річний мешканець Дніпра. Через мережу спеціально створених фіктивних суб’єктів господарювання вони проводили безтоварні фінансово-господарські операції. Залучаючи посередників, зловмисники зареєстрували понад 70 підприємств, які не планували реально вести господарську діяльність.

Надалі, використовуючи печатки та реквізити цих товариств фігуранти нібито укладали угоди про постачання товарів, надання послуг та виконання робіт реальним підприємцям та державним установам.

Після надходження безготівкових коштів на рахунки фіктивних підприємств, їх виводили у готівку через банківські картки, оформлені на підставних осіб.

Оставить комментарий

avatar
250