Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Дніпропетровщина отримала перші 1170 доз вакцини від коронавірусу виробництва Pfizer

Дніпропетровщина отримала перші 1170 доз вакцини від коронавірусу виробництва Pfizer
18 Кві 2021 14:40 | Обласні новини

Дніпропетровщина отримала перші  1170 доз американо-німецької вакцини від коронавірусу. Це препарат Comirnaty виробництва компаній Pfizer/BioNTech. Про це повідомила в.о директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Вікторія Кулик.

«Це – цільова вакцина. Нею робитимемо щеплення тільки мешканцям та співробітникам інтернатів для людей похилого віку. Для цього в області підготували 4 мобільні бригади – у Дніпрі, Кривому Розі,  Кам’янському та Томаківці», – сказала Вікторія Кулик.

Вакцина має специфічні умови зберігання – від -60 до -80 градусів. Тому з центрального складу у Києві буде щотижня надходити в область невеликими партіями у спеціальних морозильних боксах.

«Заморожена вакцина буде зберігатися у контейнерах з сухим льодом, – розповіла лікарка-епідеміолог Юлія Вербинська. – Потім її забиратимуть мобільні бригади та вирушатимуть до інтернатів. Вакцину доставлятимуть у термоконтейнерах за температури від +2 до +8. Після розморожування препарат необхідно використати протягом 5 діб».

Оставить комментарий

avatar
250