Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Днепропетровщине сарматский могильник превратили в трассу для мотокросса

На Днепропетровщине сарматский могильник превратили в трассу для мотокросса
16 Кві 2021 13:40 | Обласні новини

В Днепропетровской области эпидемия варварского отношения к нашей истории и памяти продолжается. На горе Монашка в Подгородном сарматский некрополь приспособили для мотогонок, устроив на месте древних захоронений трассу и трамплины, сообщает «Городской сайт».

Вот что об этом в группе «Підгороднє туристичне» рассказал местный житель Иван Гайдук: «Двоколісні варвари нищать Сарматський некрополь на Монашці. Мені прийшли два повідомлення у групі Вайбер ПОДГАР сіті про те, що прямо зараз на горі Монашка руйнують ландшафт мотокросери. Сів на велосипед і поїхав перевірять. І дійсно, на горі близько до дороги з гори розрита яма і нагорнуто трампліни.

Хто це зробив, вже також відомо. Територія гори, згідно кадастрових карт, має власника і є приватною. Земля призначена для ведення особистого селянського господарства. У мене питання: школа мотокроса це селянське чи комерційне господарство?

Це питання залишати не можна так. Бо гора Монашка є історико-культурною, археологічною, геологічною і туристичною перлиною Дніпровщини. Це Сарматський некрополь, могильник воїнів сарматів, цвинтар стародавній, тисячолітнє поховання воїнів-сарматів зі зброєю і кіньми.

Оставить комментарий

avatar
250