Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Дніпропетровська область очолила всеукраїнський рейтинг

Дніпропетровська область очолила всеукраїнський рейтинг
14 Кві 2021 13:40 | Обласні новини

За даними рейтингу Директорату агропромислового розвитку та Державної служби статистики України, Дніпропетровщина — серед лідерів-виробників продукції сільського господарства у січні-лютому 2021 року. Перше місце у всеукраїнському рейтингу регіон отримав за найвищий індекс сільськогосподарської продукції. Він склав 113%.

На другому місці в рейтингу — Тернопільщина (112.5%), третьому — Хмельниччина (103.7%), четвертому — Львівщина. П’ятірку лідерів замикає Закарпатська область із показником 99.7%. За результатами того ж рейтингу Дніпропетровщина також увійшла у ТОП-5 регіонів із найвищою часткою області в загальному обсязі виробництва продукції сільського господарства.

«Дніпропетровщина завжди була в лідерах із розвитку агропромисловго комплексу країни. На наших теренах зараз діють три тисячі фермерських господарств, а територія сільгоспугідь регіону — понад 2,5 млн гектарів. Розуміючи аграрний потенціал не тільки нашої області, а й України в цілому, Уряд прийняв постанову, яка розширює держпідтримку сільгоспвиробників на 2021 рік. Тепер дніпропетровські аграрії можуть отримати державну страховку на сільськгосп культури та відшкодування витрат від пошкодження посівів внаслідок надзвичайних ситуацій», — пояснив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Оставить комментарий

avatar
250