Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині ліквідовано підпільний конвертаційний центр

На Дніпропетровщині ліквідовано підпільний конвертаційний центр
9 Кві 2021 15:40 | Обласні новини

Співробітники ГУ ДФС у Дніпропетровській області ліквідували міжрегіональний конвертаційний центр, організований групою осіб, що здійснювали незаконну діяльність по наданню послуг підприємствам (у т.ч. підприємствам – сільгоспвиробникам), переважно з Дніпропетровської, Київської та Харківської областей, в ухиленні від сплати податків.

Під час розслідування виявлена група осіб, які шляхом документального оформлення фіктивних «безтоварних» фінансових операцій та незаконного оформлення штучного податкового кредиту, надавали підприємствам послуги з незаконного переведення безготівкових коштів у готівку та послуги з мінімізації сплати податків до бюджету.

Організатори не тільки створили підпільну злочинну групу та розподілили обов’язки між її членами, а ще й самі здійснювали пошук потенційних «клієнтів» на території Дніпропетровської, Київської та Харківської областей.

Під час розслідування було встановлено, що протягом 2019 – 2021 років учасниками угрупування, виключно для забезпечення переведення безготівкових коштів у готівку, у податкових органах було зареєстровано ряд підприємств, через які фактично «відмивались» гроші. Причому ці підконтрольні підприємства були навіть зареєстровані за однією адресою-місцезнаходженням, а надана ними податкова звітність надходила з однакових електронних адрес.

Оставить комментарий

avatar
250