Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Куди звертатися мешканцям Дніпропетровщини, якщо порушили їхні фінансові права (КОРИСНО)

Джерело: ДніпроОДА

Куди звертатися мешканцям Дніпропетровщини, якщо порушили їхні фінансові права (КОРИСНО)
24 Бер 2021 13:46 | Обласні новини

Дізнатися про свої права та обов’язки, поскаржитися на порушення. Такі опції доступні на спеціальному порталі для користувачів фінансовими послугами. Про це повідомили у департаменті фінансів Дніпропетровської ОДА.

«Ми підтримуємо інформаційну кампанію #ЗнайСвоїПрава, яку ініціювали НБУ та Уповноважений Верховної Ради з прав людини. Мешканці області повинні знати, куди звертатися у разі непорозуміння з фінансовими установами», – зазначили у департаменті.

На сайті – корисна інформація про кредити, депозити, страхування, захист персональних даних, банківські договори. Поради, на що звертати увагу при оформленні фінансових документів. А ще застороги, як не попастися на гачок шахраїв. Є перехід до системи надання безоплатної правової допомоги.

На порталі можна отримати консультацію експертів та подати скаргу на порушення прав споживачів фінпослуг.

«Національний банк сьогодні має подвійну мету. Перша – встановити додаткові вимоги до фінустанов. Аби забезпечити їх добросовісну поведінку та прозорість вартості послуг. Друга – сприяти кращій фінансовій обізнаності українців», – наголосив заступник Голови Національного банку України Олексій Шабан.

До інформаційної кампанії Національного банку та Уповноваженого Верховної Ради з прав людини долучилося понад 50 партнерів.

Оставить комментарий

avatar
250