Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Кого насамперед вакцинуватимуть від Covid-19

Кого насамперед вакцинуватимуть від Covid-19
1 Бер 2021 13:40 | Обласні новини

На Дніпропетровщині вже незабаром стартує кампанія вакцинації проти коронавірусу. Передусім щеплення отримають медичні працівники, які працюють із «ковідними» хворими. Це лікарі профільних відділень, ті, хто працює у складі мобільних бригад, та фахівці пунктів первинної медико-санітарної допомоги.

Після них вакцинуватимуть загалом лікарів, які надають допомогу в загальних медичних закладах — хірургів, кардіологів тощо.

Дорожню карту вакцинації проти коронавірусу створено в Україні у грудні минулого року. Вона «розписана» на 2021-2022 роки та дає рекомендації, в якому порядку та якими вакцинами проводити щеплення громадян. Зараз у країні проходять реєстрацію два виробники — AstraZeneca та Pfizer, тож ними і будуть вакцинувати.

На першому етапі щеплення отримають 58 тис. українців — їм введуть препарат Pfizer, ще 250 тис. осіб отримають вакцину AstraZeneca. До Дніпропетровщини загалом надійде 37, 5 тис. доз вакцини від AstraZeneca. Першими ін’єкцію отримають групи ризику — медичні працівники мобільних бригад, екстреної допомоги, ті, хто надає медичну допомогу «ковідним» хворим, та фахівці пунктів первинної медико-санітарної допомоги.

Оставить комментарий

avatar
250