Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Сучасні можливості навчання та працевлаштування за допомогою ваучера

Сучасні можливості навчання та працевлаштування за допомогою ваучера
22 Лют 2021 17:40 | Обласні новини

Для того, щоб успішно працевлаштуватися або втриматися на робочому місці, доводиться швидко пристосовуватися до динамічного темпу життя, вивчати нові технології, нове обладнання, нові процеси, а за певних обставин і зовсім змінювати свою професію.

Однією із дієвих послуг служби зайнятості щодо сприяння підвищенню конкурентоспроможності громадян на ринку праці є видача ваучерів на навчання. Це реальний шанс, який надається громадянам певних категорій здобути новий фах чи підвищити кваліфікацію за вже набутою професією. Для роботодавців – це можливість мати кваліфікований персонал.

Професії і спеціальності, за якими можна отримати ваучер, визначаються згідно з пріоритетними видами економічної діяльності. Особа здійснює вибір за переліком, який налічує 43 професії та 27 спеціальностей, самостійно обирає форму і місце навчання.

Оплата ваучера здійснюється Фондом загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Вартість ваучера встановлюється у межах вартості навчання і не може перевищувати 10-кратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Якщо вартість навчання перевищує цю суму, то доплату може здійснити як роботодавець, так і особа.

Оставить комментарий

avatar
250