Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині від браконьєрських пасток гинуть тварини (фото)

На Дніпропетровщині від браконьєрських пасток гинуть тварини (фото)
3 Лют 2021 12:40 | Обласні новини

На Дніпропетровщині у Дмитрівському лісі до браконьєрської пастки потрапила дика свинка. Помітили свинку єгері, але вже запізно. Дику тварину, близько 120 кілограмів знайшли в браконьєрській петлі на кордоні Петропавлівського та Павлоградського районів у селі Дмитрівка, під час облави на лисицю, повідомляє Рetropavlivka.city.

Припускають, що петлі браконьєри встановили, коли річка, що розділяє два райони, була вкрита кригою. Коли ж крига скресла, дістатися до своїх пасток браконьєри не змогли, тож не змогли знати з петлі “здобич”.

— Браконьєри, перейшовши річку, поставили петлі, у одну з яких потрапила дика свинка. Петля зроблена з тросу і встановлена саме на стежці, де ходять дикі кабани. Коли тварина потрапляє до петлі, починає смикатися, а петля затягується, поки не задавить тварину. Дуже шкода, дика свинка була поросною, в кінці лютого мала привести маленьких кабанчиків, — розповідає голова Петропавлівського УТМР Анатолій Жила.

Єгері та мисливці Петропавлівщини розпочинають постійні обходи мисливських угідь аби попередити подібні злочини. Браконьєрські пастки знайшли й в інших частинах лісу, їх ліквідовують. Єгері попереджають, що штраф за знищення дикого кабана складає близько 60 тисяч гривень. Браконьєри начувайтеся, тепер «полюватимуть» на вас.

Оставить комментарий

avatar
250