Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На шахті ДТЕК запровадили цифрову систему позиціонування для підвищення безпеки шахтарів

На шахті ДТЕК запровадили цифрову систему позиціонування для підвищення безпеки шахтарів
16 Січ 2021 12:40 | Обласні новини

На шахті «Ювілейна» ДТЕК ШУ Першотравенське запровадили інноваційну цифрову систему позиціонування. Технологія дозволяє в режимі реального часу відслідковувати, де саме знаходяться люди під землею, оперативно сповіщати диспетчерів на поверхні про концентрацію метану в гірничих виробках та про аварійні ситуації. Все — для підвищення безпеки шахтарів при видобуванні вугілля.

Шахта «Ювілейна», на якій впровадили нову систему, — одна з десяти в найбільшому вугледобувному об’єднанні країни ДТЕК Павлоградвугілля. В останнє десятиліття глибина шахти досягла позначки в 570 м, де вугільні пласти містять підвищену кількість газу метану, який вивільняється при видобутку вугілля. Тому саме тут відпрацьовують інноваційну цифрову систему безпеки, яку потім планують впровадити і на інших шахтах ДТЕК.

Нова система позиціонування базується на технології Wi-Fi + Bluetooth, а цифрову інфраструктуру зв’язку на «Ювілейній» побудували в рамках програми MODUS по цифровій трансформації ДТЕК. Раніше всі подібні системи використовували радіозв’язок, який був недостатньо надійним і працював тільки в один бік – передавав на поверхню сигнал про місцезнаходження співробітника, але не дозволяв щось передавати назад під землю.

Оставить комментарий

avatar
250