Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Хлібороби і фермери: на Дніпропетровщині відзначили кращих аграріїв

Хлібороби і фермери: на Дніпропетровщині відзначили кращих аграріїв
13 Лис 2020 12:40 | Обласні новини

Хлібороби і фермери – ті, хто годує Дніпропетровщину і всю країну. Кращих аграріїв регіону відзначили до Дня працівників сільського господарства. Дипломи Мінекономіки вручив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

Тракторист Микола Береза із села Панасівка Новомосковського району працює на землі вже 30 років. Робота є завжди. Напередодні зими готує ґрунт під майбутні посіви, навесні – сіє, після – підживлює. Каже, за місяць може удобрити до 2 тис га.

«Народився 20 травня, під знаком Тільця, тож стати землеробом мені було призначено зірками, – всміхається Микола Андрійович. – Найбільшу втіху від роботи отримую, коли бачу кінцевий результат власної праці. Коли збираємо хліб, який добре вродив».

Фермер із села Вишневе Криворізького району Володимир Коробкін – уродженець міста. Але у 21 рік судилося переїхати до села.

«Обрав аграрну справу випадково, так склалася доля. Та згодом втягнувся, і пішло-поїхало. Наразі у нашому господарстві – до 2 тис га землі, – поділився Володимир Георгійович. – Фермерство – достатньо прибутковий бізнес. Наша земля родюча, годує людей і приносить користь суспільству. Наприклад, ми допомагаємо і місцевим школам, лікарням. Загалом намагаємося підтримувати добробут на селі».

Оставить комментарий

avatar
250