Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

«Кривбасфільм» запалює зірку кінослави над Лозуваткою (Фото)

«Кривбасфільм» запалює зірку кінослави над Лозуваткою (Фото)
11 Вер 2020 11:40 | Обласні новини

З нагоди Дня кіно, яке відзначають в Україні другої суботи вересня, за професійне свято працівників кінематографу тостуватимуть і в Криворізькому районі.

За класичним прикладом Нових Васюків, більш-менш значна подія здатна прославити навіть малознаний широкому загалу населений пункт. У нашому випадку ореол слави над селом Лозуватка, що в Криворізькому районі, засвітить новий кінотвір, що зараз народжується у цьому гарному селі з ліричною назвою.

Нова кіностудія «Кривбасфільм», яка розпочала свою мистецьку біографію музичним кліпом «Українська честь», створила короткометражку «Сто кроків у вічність», тепер зважилася  на повнометражний художній фільм «Столичний транзит».

Цікаво і приємно, що, попри гучну назву, кінокартину створює не столична кінокомпанія, а місцева криворізька фільмостудія. За жанром це кінокомедія, тут домінує гумор. Однак стрічка не лише про смішне. Фільм повідає про життєві колізії наших сучасників та про етнічну унікальність українців, їхню щиру душу, гостинність, бажання жити з усіма у мирі й злагоді й зачаровувати спадковим стратегічним ресурсом — народними традиціями, мелодійними піснями  й кулінарними смаколиками.

Оставить комментарий

avatar
250