Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Фіскальна служба Дніпропетровщини долучилася до відзначення Всесвітнього дня вишиванки

Фіскальна служба Дніпропетровщини долучилася  до відзначення Всесвітнього дня вишиванки
16 Тра 2019 16:45 | Обласні новини

Сьогодні Всесвітній день вишива́нки – міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу.

Одвіку для українців власна вишиванка була наче оберегом, тому й стала справді дорогоцінною. У цей день кожен українець одягає вишиванку й виходить у ній на роботу, університет, школу чи садочок.

Український день вишиванки підтримують у більш ніж 50 країнах світу. Керівництво та співробітники ГУ ДФС у Дніпропетровській області приєдналися до цього свята, чим висловили своє ставлення та шану українським традиціям, національній свідомості, патріотизму та духу єдності народу і прийшли до роботи у національному українському вбранні.

Незалежно від того, який малюнок прикрашає вишиванку, через мову вишитих символів і кольорів українці здавна передають прийдешнім поколінням та світу свою культуру. Як і рідна українська мова, що належить до найбільш милозвучних мов світу, вишиванка впродовж тисячоліть є неодмінним атрибутом існування незалежного та єдиного народу.

Оставить комментарий

avatar
250