Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині створили унікальний козацький човен (Фото)

На Дніпропетровщині створили унікальний козацький човен (Фото)
4 Вер 2020 12:40 | Обласні новини

Нещодавно в місці впадіння річки Самара в Дніпро, неподалік земель, де сталася переможна битва козаків отамана Івана Сірка з татарами, відбувся спуск козацького струга на воду. Подія зібрала чимало глядачів — люди захоплено дивилися на човен, січовиків, які ніби повернулися з минулого до України. «Вістям» пощастило взяти інтерв’ю в одного з творців козацького човна — Олега Чорненка.

Шляхом лоцманів

— Пане Олеже, чому так довго — понад пів року, струг очікував на спуск, адже Ви з хлопцями виготовили його ще минулої осені?

— Так, рік тому ми, козаки Кодацької паланки Війська Запорозького Низового(творче об’єднання «Золота паланка») створили справжній старовинний човен — струг. Але одразу спустити на воду судно не вдалося — мабуть, не настав час. Того дня, коли перево­зили човен до річки, ніби переслідували невдачі: транспортувати його на колесах (як спершу планували) було важко, бо пішов рясний дощ, колеса загрузли в землю й довелося викликати евакуатор. Злива не вщухала цілий день, тож спуск човна так і не відбувся.

Оставить комментарий

avatar
250