Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині — рекордна кількість пожеж

На Дніпропетровщині — рекордна кількість пожеж
1 Вер 2020 15:40 | Обласні новини

Рятувальники попереджають про високу ймовірність виникнення пожеж. Про це сьогодні на брифінгу в інформаційному-агентстві «Мост-Дніпро» розповів провідний інспектор відділу нормативно-технічної роботи та контролю ГУ ДСНС області Сергій Качан.

«Проблема виникнення пожеж в екосистемах вкрай гостро стоїть на Дніпропетровщині. З початку року вже виникло 5034 пожежі на  загальній площі 4,4 тисяч гектарів. Для порівняння в минулому році кількість пожеж була нижчою та склала 3542», — розповів представник Служби порятунку.

В області триває найвищий клас пожежної небезпеки. Людям необхідно бути вкрай уважними з вогнем, адже 90 відсотків загорянь в екосистемах виникають через необережне поводження громадян. Суха погода та сильній вітер сприяють швидкому поширенню вогню, що може перерости в неконтрольоване горіння та завдати великої матеріальної шкоди як лісовим масивам, так і житловому сектору.

Основними причинами виникнення пожеж у природних екосистемах залишаються  випалювання сухої рослинності, недотримання населенням заходів пожежної безпеки, перебуваючи в лісових масивах та порушення правил пожежної безпеки.

Оставить комментарий

avatar
250