Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Висновки спеціалістів: у Дніпрі з кранів тече неякісна вода (Відео)

Висновки спеціалістів: у Дніпрі з кранів тече неякісна вода (Відео)
26 Сер 2020 19:40 | Обласні новини

На Дніпропетровщині 99% об’єктів водопостачання працюють з порушеннями. Про це в прямому ефірі програми «Тема дня» «Українського радіо UA:Дніпро» повідомив В’ячеслав Зайцев – лікар із комунальної гігієни Держпродспоживслужби області. Йдеться на сайті UA:Дніпро.

«Основні порушення — це санітарно-технічний стан водопровідних споруд та мереж, які потребують капремонту та застарілі технології водопідготовки, через які у воді спостерігається підвищення деяких шкідливих показників», – сказав В’ячеслав Зайцев.

Цю інформацію підтверджують експерти. За словами Артема Павлюченка, доктора технічних наук, професора, завідувача кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища Національного технічного університету «Дніпровська політехніка», зараз у Дніпрі експлуатується 2 тис. км. водогінних мереж, вони можуть бути причиною погіршення якості води.

«У Дніпропетровській області значний відсоток водогонів не має повного комплексу очисних споруд. Таким чином, проблеми водопостачання населення та якості питної води значно загострилися, особливо в останні роки, і потребують комплексного вирішення», — говорить Артем Павлюченко .

Оставить комментарий

avatar
250