Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині оновлюють 45 км магістралі Знам’янка-Луганськ-Ізварине

Джерело: ДніпроОДА

На Дніпропетровщині оновлюють 45 км магістралі Знам’янка-Луганськ-Ізварине
26 Сер 2020 15:01 | Обласні новини

За програмою «Велике будівництво» на Дніпропетровщині триває масштабний ремонт доріг. Оновлюють магістралі як місцевого, так і національного значення. Серед них – найпроблемніша ділянка траси М-04 Знам’янка-Луганськ-Ізварине. Нині роботи ведуться на ділянці у 45 км від Криничанського посту поліції до межі міста Дніпро. На якому етапі ремонт дороги в ході робочої поїздки на Дніпропетровщину проінспектував Президент України Володимир Зеленський.

«Дніпропетровщину знаю добре з дитинства. Приємно бачити, що область розвивається. Зокрема, будуються та ремонтуються дороги. І на Кривий Ріг, і на Нікополь, Київ. Робимо все, аби вже наступного курортного сезону мешканці регіону могли дістатися якісними магістралями Азовського та Чорного морів. І взагалі, мали можливість пересуватися безпечними дорогами у будь-якому напрямку. Наша мета – зв’язати всю країну якісними автошляхами», – зазначив Президент України Володимир Зеленський.

Ремонтники нині проводять регенерацію та фрезерування старого дорожнього покриття.  Паралельно видаляють чагарники, демонтують зношене металеве бар’єрне огородження і водоскидні лотки. Далі по плану – влаштування вирівнюючого шару дорожнього одягу. Запланували покласти якісне тришарове покриття, товщиною на деяких відрізках до 35 см. Один лише вирівнюючий шар з асфальтобетону буде 12-сантиметровим. Насамкінець нанесуть розмітку із застосуванням холодного пластику.

«Маємо стратегію розвитку доріг Дніпропетровської області на найближчі чотири роки. Наша мета – якісні та безпечні автошляхи, – розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко. –Дніпропетровщина впевнено тримає національне лідерство за темпами капремонту доріг. Область активно вкладає кошти, виділені державою, в реалізацію дорожніх проєктів за програмою  «Велике будівництво». Вже освоїли 95% держсубвенції. Крім цього, на оновлення автошляхів, виділили з обласного бюджету 960 млн грн».  

Траса М-04 міжнародного значення Знам’янка-Луганськ-Ізварине пролягає територією 4-х областей. Загальна протяжність дороги по Дніпропетровщині – майже 300 км.

Загалом на балансі ДніпрОДА – 865 місцевих автодоріг, протяжністю понад 6 тис км. Цього року вже завершили капремонт ділянок: Вільне-Гвардійське, Іванівка-Радісне. Тривають роботи на автошляхах Зелене-Богданівка-Богуслав, Просяна-Великомихайлівка, Верхньодніпровськ-Боровківка-Доброгірське, Васильківка-Миколаївка. Планують відремонтувати мости у Васильківському, Магдалинівському, Нікопольському, Павлоградському та Солонянському районах.

Трасами державного значення опікується Служба автомобільних доріг Дніпропетровської області. Вже оновили понад 20 км найпроблемнішої ділянки Нікопольської траси. Приступили до наступного відрізка цієї дороги. Його довжина – 18 км. У розпалі ремонт траси Н-23 Кропивницький – Кривий Ріг – Запоріжжя, дороги Н-11 Дніпро-Миколаїв, будівництво частини магістралі Дніпро-Київ.

«В межах програми “Велике будівництво” в області проводимо безпрецедентний за масштабом ремонт доріг. Один із об’єктів, які оновлюємо – траса М-04. – розповів начальник Служби автомобільних доріг України у Дніпропетровській області Дмитро Чумаченко. – У роботі також траси на інших напрямках. Активно будуємо Решитилівську магістраль, якою мешканці регіону зможуть швидко та безпечно дістатися до столиці. Загалом з державного бюджету на оновлення автошляхів національного значення цьогоріч виділили 9,6 млрд грн».

Відремонтовані дороги матимуть 5 років гарантії, професійний технагляд. А ще їх облаштують додатковими засобами безпеки: катафотами, смугами зниження швидкості.

Оставить комментарий

avatar
250