Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині презентували унікальне видання про кургани і храми (Фото)

На Дніпропетровщині презентували унікальне видання про кургани і храми (Фото)
17 Сер 2020 15:40 | Обласні новини

На Дніпропетровщині побачила світ збірка «Пам’ятки історії та культури Солонянського району». У книзі – інформація про кілька сотень місцевих курганів, старовинних будівель, храмів, монументів та меморіальних знаків. Повідомляють у прес-службі облдержадміністрації.

Нині на Дніпропетровщині відомі майже 12 тис об’єктів культурної спадщини. Це пам’ятки історії та археології, архітектури, містобудування та монументального мистецтва. Впорядковувати інформацію про кожен з цих об’єктів вкрай важливо, адже саме в них збережена історія нашого краю.

«Пам’ятки історії та культури Солонянського району» – вже шосте видання з серії публікацій про визначні об’єкти області.

«Солонянський район надзвичайно багатий на цікаві історичні та культурні об’єкти. Наприклад, у Микільському-на-Дніпрі зберігся унікальний кромлех – свого роду аналог Стоунхенджу. Особисто для мене було відкриттям дізнатися про деякі пам’ятки нашого краю. Треба популяризувати та доносити до людей інформацію про такі місця, адже чимало з них дуже цікаві з туристичної точки зору», – зазначив голова Солонянської райдержадміністрації Василь Концевий.

Оставить комментарий

avatar
250