Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині знову «працювали» шахраї

На Дніпропетровщині знову «працювали» шахраї
11 Сер 2020 13:40 | Обласні новини

Новомосковською місцевою прокуратурою спільно зі слідчими Новомосковського відділу поліції ГУНП в області викрито та припинено діяльність call-центру, через який шахраї під виглядом співробітників банків заволодівали коштами довірливих громадян. Повідомляють у прокуратурі Дніпропетровської області.

Так, за допомогою програм, які дублювали сайти відомих банків, шахраї отримували дані клієнтів, телефонували їм та представлялися працівниками банківських установ. Ввівши таким чином людей в оману, зловмисники дізнавалися код, надісланий потерпілим на мобільний телефон, після чого списували з їх карт грошові кошти та переводили на власні рахунки.

В ході проведення санкціонованого обшуку у приміщенні, де функціонував так званий call-центр у місті Новомосковську, правоохоронними органами вилучено 25 одиниць комп’ютерної техніки, 11 мобільних телефонів, гарнітуру, Wi-Fi пристрій та письмові записи.

Відомості за вказаним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст.190 КК України (шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки).

Оставить комментарий

avatar
250