Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Кавуни можуть викликати серйозне отруєння у жителів Дніпропетровщини

Кавуни можуть викликати серйозне отруєння у жителів Дніпропетровщини
7 Сер 2020 20:40 | Обласні новини

Серпень – розпал сезону кавунів. Ринки та магазини Дніпропетровщини рясніють соковитими смугастими ягодами. На столах мешканців області це улюблений літній смаколик. Проте він може викликати серйозне отруєння. Як себе убезпечити, розповіли у департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації.

«Найперша причина отруєнь баштанними – велика кількість нітратів у плодах. Симптоми можуть проявитися вже через декілька годин після вживання ягоди, –застерігають у департаменті. – З’являється слабкість, сильний головний біль, нудота, розлад шлунка. У важких випадках можлива температура, судоми, ломота в суглобах, запаморочення, синюшність шкіри. Ще одна небезпека від кавуна – ризик кишкової інфекції. Неприємні наслідки може викликати ягода, яка погано помита або неправильно зберігалась».

Фахівці радять в жодному разі не купувати кавуни на стихійних ринках. А бо ж ті, які розрізані навпіл. Обов’язково вимагайте у продавця документи на товар. Вони – гарантія, що в ягодах немає пестицидів та інших шкідливих речовин.

Оставить комментарий

avatar
250