Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині від спеки страждають діти та літні люди

На Дніпропетровщині від спеки страждають діти та літні люди
29 Лип 2020 19:40 | Обласні новини

Сонячний удар виникає через тривалу дію сонячних променів на голову, тепловий – через загальний перегрів організму. У важких випадках такі стани можуть призвести до серйозних наслідків – зупинки серця, коми, паралічу та набряку легень. Як вберегтися, розповіли в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Найбільше від спеки страждають діти та літні люди, ті, хто має ожиріння, серцево-судинні захворювання, варикоз та тромбофлебіт, – розповіли в департаменті. – Проте ставитися уважно до свого здоров’я у спеку мають всі. За можливості необхідно уникати перебування під прямим сонячним промінням. Особливо з 12:00 до 16:00».

Фахівці Дніпропетровщини порадили для сонячних спекотних днів обирати правильний одяг. Слід віддати перевагу світлим речам з натуральних тканин. Обов’язково носити головний убір.

Необхідно слідкувати і за харчуванням. Обмежити вживання «важкої» їжі. Краще віддати перевагу нежирному м’ясу, прохолодним супам, овочам та фруктам. Не варто переїдати та вживати алкоголь. Слід підтримувати водний баланс – пити достатньо води або зеленого чаю.

Оставить комментарий

avatar
250