Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині справжній мистецький шедевр прикрасив зупинку (Фото)

На Дніпропетровщині справжній мистецький шедевр прикрасив зупинку (Фото)
27 Лип 2020 14:41 | Обласні новини

Жителі Петропавлівки вкотре доводять, що творчим людям під силу змінити світ на краще. Серед краян стало доброю традицією приводити до порядку занедбані зупинки і оздоблювати їх. Відтепер оновлена, упорядкована та прикрашена шедевром живопису зупинка громадського транспорту стала окрасою мікрорайону вулиці Миру на в`їзді зі сторони Троїцького. Повідомляє сайт Рetropavlivka.city.

До свого оновлення ця зупинка нічим не відрізнялася від своїх «сестер по нещастю», а можливо була ще в гіршому становищі: обшарпані стіни, тріщини, протікає дах. Немає порядку і навколо зупинки. Дивитися на цю руїну вже не мали сил небайдужі жителі селища. Довго не роздумуючи, Юлія Усатенко створила ініціативну групу. Разом і подали заявку до селищної ради на участь в конкурсі «Селище своїми руками». Дуже вірили в перемогу, тому, напевне, й отримали бажаний грант. За виграні кошти придбали необхідний будівельний матеріал та фарби. Для оздоблення запросили справжніх художників.

Упорядковувати зупинку взялися Владислав та Марина Макуха, Олександр Усатенко, Віталій Корх. Будівельними матеріалами забезпечив Максим Брацило. Кошти на створення картини надав Сергій Войнов. Коли зупинку «омолодили» – поштукатурили, поремонтували дах, привели до порядку прилеглу територію – до справи взялися місцеві художники Наталія Стряпкова та Євгеній Чубас.

Оставить комментарий

avatar
250