Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Журналіст з Дніпропетровщини познайомилася з особливою художницею (Фото)

Журналіст з Дніпропетровщини познайомилася з особливою художницею (Фото)
21 Лип 2020 17:40 | Обласні новини

У рамках прес-туру «Як ідуть реформи на Сумщині» в місті Суми в Агенції промоції у журналістів була зустріч із неймовірними людьми – юною художницею Дашою Безкостою, яка через своє вроджене невиліковне захворювання малює ногами, та її мамою Оленою.

Дівчинка проявила свій талант до малювання в 11 років, але, так як її руки бездіяльні, а також все тіло постійно перебуває в неконтрольованому русі, через порушення координації, пов’язаного з  захворювання, малює вона двома пальчиками ноги.

Зараз Даші 20 років, колекція її картин постійно поповнюється, вже більше 250-ти, але багато з них вона подарувала на благодійність, на збір коштів для хворих дітей. Даші, в свою чергу, теж допомагають добрі люди, бо вона теж стикається в житті з багатьма проблемами.

У цьому році Даша закінчила середню школу, навчалась за спеціальною програмою, за індивідуальним графіком, до неї приходили шкільні вчителі додому.

Це було дуже непросто, бо через порушення мови, зрозуміти Дашу може тільки мама та її молодший братик. Кожне слово, кожен звук вимагають від дівчинки неймовірних зусиль. Тому завдання учениця  виконувала на планшеті.

Оставить комментарий

avatar
250