Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині борються за збереження рідкісних видів птахів (Фото)

На Дніпропетровщині борються за збереження рідкісних видів птахів (Фото)
1 Лип 2020 16:40 | Обласні новини

Фахівці ДТЕК Дніпровські електромережі борються за збереження рідкісних видів птахів. Щоб убезпечити їх від зіткнення з високовольтними лініями під час міграції, енергетики ДТЕК встановлюють на території заказника «Булахівський лиман» в Павлоградському районі спеціальні світловідбиваючі маркери. Вони дозволять врятувати рідкісних та червонокнижних птахів, а також уникнути аварій в мережах та замикання електроліній.

Установка таких світловідбиваючих маркерів — світова практика. Закріплені на повітряні високовольтні лінії, вони роблять їх видимими для птахів в польоті. Наразі фахівці ДТЕК Дніпровські електромережі монтують захисні пристрої на території заказника «Булахівський лиман» в Павлоградському районі. Світловідбиваючі маркери кріплять на повітряних лініях 35 кВ через кожні 10 метрів. Тепер птахи зможуть розгледіти перешкоду в темний час доби та безпечно її оминути.

«Протягом останніх 30 років на території Булахівського заказника були зафіксовані міграції 178 видів птахів, включаючи рідкісні та занесені до Червоної Книги. Аби захистити птахів від зіткнення з мережами під час сезонних перельотів, ми вже встановили тут 765 маркерів. В цьому році плануємо змонтувати ще 500. Це частина виконання програми Сталого розвитку та зобов’язань, взятих на себе ДТЕК в рамках Глобального договору ООН в частині збереження біорізноманіття природи», — сказав генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.

Оставить комментарий

avatar
250