Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Дніпропетровщину чекає нове районування

Дніпропетровщину чекає нове районування
26 Чер 2020 13:41 | Обласні новини

Свого часу адміністративно-територіальна реформа була «фішкою» уряду Гройсмана. Нова влада децентралізацію не припинила. На думку нинішніх урядовців, ця реформа є однією з найбільш важливих і успішних, та має бути завершена до місцевих виборів, призначених на осінь цього року.

Більше громад

12 червня Кабінет Міністрів України зробив ще один крок у  цьому напрямі — затвердив проєкти нового переліку територіальних громад та районів. За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, зараз в країні існує вже понад 1000 об’єднаних територіальних громад, а по завершенню процесу децентралізації їх має стати 1 470. У свою чергу кількість районів скоротиться з 490 до 129. Але ці зміни повинна підтримати Верховна Рада.

«Ми будемо говорити про затвердження нового проєкту районування облас­тей. Для того, щоб влада функціонувала більш ефективно та не дублювала ніяких функцій. Зараз існує на карті 490 ра­йонів. Їх пропонується укруп­нити й створити втричі менше. Існуючий районний поділ був утворений ще за часів СРСР і абсолютно не відповідає сучасним стандартам. Є райони, де проживає 5 тисяч людей і є райони, де проживають 180 тисяч людей. Відповідальність в таких районах однакова, а навантаження різне», — заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Оставить комментарий

avatar
250