Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині роблять унікальні операції

На Дніпропетровщині роблять унікальні операції
9 Чер 2020 15:40 | Обласні новини

У Дніпропетровській обласній клінічній офтальмологічній лікарні роблять безкоштовні операції з відновлення рогівки. На них у 2020 році з обласного бюджету виділили 11,2 млн грн. Повідомляють у Дніпропетровській ОДА.

Вчасне відновлення рогівки дозволяє повернути зір, пояснив директор департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Валерій Сердюк.

«У Дніпропетровській офтальмологічній лікарні роблять унікальні для України операції з відновлення рогівки. Для цього мають кваліфікованих фахівців та високотехнологічне обладнання, одне з кращих в світі. Зокрема, фемтосекундний лазер, – наголосив Валерій Сердюк. – Дніпровські лікарі фактично повертають до працездатності людей, які були сліпими. Тому до нас їдуть зі всієї країни та навіть з-за кордону. А завдяки обласній програмі мешканці регіону мають виключну можливість зробити дорогровартісну операцію безкоштовно».

Виділені кошти дозволять провести близько 125 операцій, додала директорка Дніпропетровської обласної клінічної офтальмологічної лікарні Світлана Устименко.

Оставить комментарий

avatar
250