Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині можна побачити унікальних ляльок (Фото)

На Дніпропетровщині можна побачити унікальних ляльок (Фото)
3 Чер 2020 13:40 | Обласні новини

На Дніпропетровщині у міському музеї Покрова відкрито онлайн-виставку, присвячену найказковішому та найдивовижнішому витвору людства — ляльці. Повідомляють у прес-службі Покровської міської ради.

Історія останніх десятиліть ожила в експонатах, які викликають лише усмішку та приємні спогади. Тут пупси та тендітні панянки, веселий Буратіно й Тільди, колекційні ляльки — літературні персонажі і звичайно ж, ляльки-мотанки.

— Ми готували цю виставку до Дня ляльки, але карантинні обмеження не дозволили представити її містянам у повному обсязі. Символічно, що її побачили у онлайн-форматі в перший день літа, що ця подія співпала з Днем захисту дітей. Ми безмежно вдячні покровчанам, які відгукнулися на наш заклик, разом ми створили таке диво, — говорить директор музею Тетяна Подольчак.

Кожна лялька — це скарб її маленької володарки, є серед експонатів і такі, що вже перейшли від мами до доньки, передаючи тепло та особливу енергетику.

Найбільш давній віднайденій ляльці 30-35 тисяч років, тоді їх вважали оберегами та своєрідними захисниками маляти. Для українців такою іграшкою була лялька-мотанка. З давніх-давен в українських родинах молода мати, чекаючи дитину, робила ляльку-мотанку, яка уособлювала собою майбутнє дитя. Перш ніж покласти в колиску новонароджену дитину, туди клали цю лялечку, і вона ставала оберегом дитини.

Оставить комментарий

avatar
250