Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині шахраї розробляють нові схеми виманювання грошей

На Дніпропетровщині шахраї розробляють нові схеми виманювання грошей
14 Тра 2020 13:40 | Обласні новини

У Кривому Розі Дніпропетровської області почастішали випадки шахрайства. Жертвами шахраїв стають люди похилого віку, злочинці представляються працівниками соціальних та комунальних служб, банківськими службовцями, благодійниками і проникають у будинки до літніх людей під приводом виплати додаткових пенсій, надання матеріальної допомоги або обміну грошей. Повідомляють у Криворізькому відділі поліції.

Псевдо працівники…

Шахраї дзвонять у двері, й, наприклад, під приводом перевірки електролічильника проникають до помешкання. Поки господар шукає документи на лічильник, гість нишпорить в оселі, забираючи все, що має якусь цінність.

Грошова реформа

Пенсіонерам повідомляють, що в країні вводять «нові» грошові знаки, а їх старі необхідно замінити на купюри «нового зразка».

У цьому випадку шахраї приходять до літніх людей з двома однаковими заздалегідь підготовленими конвертами – одним порожнім, другим – з нарізаним за розміром банкнот папером. Потенційним жертвам пропонують перерахувати наявні заощадження і переписати номери купюр, після чого гроші складають у конверт, запечатують і віддають пенсіонерові з заявою, що сам процес обміну відбудеться завтра, коли завезуть купюри з новими грошовими знаками. Шахраї йдуть, а пенсіонер через деякий час виявляє в конверті замість своїх грошей нарізаний папір.

Оставить комментарий

avatar
250