Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Жителька Новомосковська викупила старовинні фотокартки та подарувала їх музею (Фото)

Жителька Новомосковська викупила старовинні фотокартки та подарувала їх музею (Фото)
6 Тра 2020 10:35 | Обласні новини

26 квітня 2020 року директор Новомосковського міського історико-краєзнавчого музею ім. П. Калнишевського Костянтин Мешко опублікував у Фейсбук інформацію про те, що хтось на порталі безкоштовних оголошень OLX виставив на продаж старовинні фотокартки. Одна з тих фотокарток була з повітового міста Новомосковська Катеринославської губернії, зроблена на початку ХХ століття в місцевому фотоательє Г.А. Кам’янецького. На фото були зображені модні панянки дореволюційного Новомосковська. Повідомляє «Полезная газета».

28 квітня місцева жителька Новомосковська Наталя Северин зв’язалась з директором Новомосковського музею та запропонувала викупити старовинні фотокартки. А ще через день передала фото до архівів музею.

«Три дні тому писав про старовинні Новомосковські фотографії, які продавалися на ОLХ. Вчора мені подзвонили і запропонували їх викупити для музею, а сьогодні вже передали. Наталія, величезна Вам подяку за цей благородний вчинок. Поки є такі люди як Ви, в цій країні не все втрачено. Фотографії будуть обов’язково виставлені в оновленій експозиції 3-го залу музею, над якою ми зараз працюємо», — написав Костянтин Віталійович.

Оставить комментарий

avatar
250