Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Богданівська громада: бути першими та кращими (Фото)

Богданівська громада: бути першими та кращими (Фото)
26 Бер 2020 16:35 | Обласні новини

Богданівська територіальна громада, що у Павлоградському районі ,була однією з перших не лише на Дніпропетровщині, а й в Україні. Коли створювали громаду, представники місцевої влади не мали ні досвіду, ні позитивного прикладу, ні алгоритму дій. Але було головне — бажання зробити життя людей кращим. За п’ять  років у Богданівській ОТГ створено всю інфраструктуру. Важливо, що люди не їдуть з села, а знаходять там роботу та створюють родини. Про історію успіху та плани на майбутнє Богданівської громади дізнавалися «Вісті Придніпров’я».

Батько ­громади

Богданівську об’єднану територіальну громаду створили 27 липня 2015 року шляхом об’єднання Богданівської сільської ради, Новодачинської та Новоруської сільських рад. Тоді до ОТГ увійшли 9 населених пунктів.

Секретар сільської ради Олена Василівна Тарасенко розповідає, що рік тому до громади приєднали ще одне село — Богуслав: «Для цього нам довелося докласти чимало зусиль, бо це село хотіли приєднати до Павлограда. Ми сподіваємося, що і надалі  дослухатимуться до нашої думки і не буде передумов для примусового приєднання сіл до міст. Так громада стала самодостатньою, з населенням близько 11 тисяч осіб».

Оставить комментарий

avatar
250