Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині підготувалися до повернення лелек (Фото)

На Дніпропетровщині підготувалися до повернення лелек (Фото)
25 Бер 2020 11:35 | Обласні новини

До прильоту лелек готові. ДТЕК Дніпровські електромережі облаштував у Дніпропетровській області вже 145 платформ для гнізд. Таким чином енергетики убезпечили птахів від ураження струмом, а клієнтів — від аварійного відключення електропостачання. Установка спеціальних конструкцій для птахів — це виконання на практиці зобов’язань, які ДТЕК узяв на себе в рамках Глобального договору ООН.

З початком весни облаштування гнізд провели в Солонянському, Межівському та Нікопольському, а також Павлоградському, Петропавлівському, Царичанському та Криворізькому районах. До початку карантину встигли встановити десяток нових платформ. З тому числі — в селі Чкалове Нікопольського району. Про необхідність встановлення спеціальної конструкції повідомив на сторінці ДТЕК Дніпровські електромережі в Facebook місцевий мешканець.

«Клієнт звернувся до нас і розповів, що на одну з вулиць прилітають лелеки і їм ніде гніздитися. Конструкцію змонтували поруч з опорою, де лелеки намагаються створити гніздо. В цілому за шість років існування програми з орнітологічної безпеки ми встановили вже 145 платформ для лелек. Це — послідовне виконання зобов’язань щодо захисту навколишнього середовища, які в 2007 році ДТЕК узяв на себе в рамках Глобального договору ООН», — сказав генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.

Оставить комментарий

avatar
250