Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У Дніпропетровській ОДА презентували дизайн нового терміналу Міжнародного аеропорту «Дніпро»

У Дніпропетровській ОДА презентували дизайн нового терміналу Міжнародного аеропорту «Дніпро»
15 Бер 2020 15:35 | Обласні новини

У Дніпропетровській ОДА презентували дизайн нового терміналу Міжнародного аеропорту «Дніпро», який збудує приватний інвестор DCH. Технічні новинки зроблять будівлю максимально комфортною для пасажирів, а скандинавський дизайн налаштує на позитив перед польотом. Середня пропускна спроможність терміналу – 1,3 тис людей на годину.

«Ще півроку тому на нове летовище ми не мали ані коштів, ані чітких планів. Лише завдання від Президента України – побудувати новий аеропорт. Сьогодні проєкт «біжить». Є кошти на злітно-посадкову смугу та працюючий інвестор, який займається терміналом. Вже розпочате проєктування. Це величезний шмат роботи», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

Для проєктування DCH запросила українську компанію UVT Group, яка користувалася рекомендаціями австрійських колег. Поряд з основним терміналом зведуть VIP-термінал. Вони матимуть 6 виходів на посадку. Поряд буде офісна будівля для працівників летовища.

«Ми прогнозуємо, як аеропорт розвиватиметься до 2045 року – по мірі зростання пасажиропотоку, – розповів гендиректор харківського аеропорту, керівник проєктної групи будівництва Міжнародного аеропорту «Дніпро» Володимир Васильченко. – Проєктант передбачив будівельні рішення, які підвищать комфорт пасажирів. А дизайн у скандинавському стилі – форми, кольори – сприятиме покращенню настрою людей, які нервують перед польотом».

Оставить комментарий

avatar
250