Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Художниця з Дніпра малює пейзажі в українських селах (Фото)

Художниця з Дніпра малює пейзажі в українських селах (Фото)
25 Лют 2020 14:35 | Обласні новини

Є художники, котрі прагнуть зображувати краєвиди, популярні серед туристів, розтиражовані. А є художники, яким більше до вподоби відкривати для себе та глядачів незвідані куточки країни. До таких належить і дніпровська мисткиня Олена Іванова. На своїй виставці «Мінливість відчуттів» у Галереї мистецтв Університету митної справи та фінансів вона представила пейзажі, виконані в українських селах. Детальніше про це — в ексклюзивному інтерв’ю.

Краса природи

— Олено, які твори Ви залучили до цієї експозиції?

— Роботи, написані з 2006 року й донині на пленерах на Полтавщині, на Хортиці, в Івано-Франківській області, селах Дніпропетровщини. Усюди траплялися такі гарні куточки, які мене надихали. І трішки є квітів, які я обожнюю малювати, вони завжди одухотворяють.

— Картини виконано в різних стилях. Із чим це пов’язано?

— Так, кожен рік стильові особливості у мене змінюються. Я маю такий характер — не можу в одному стилі писати. Буває, що починаю картину в одному стилі, потім настрій змінюється, і переходжу в інший. На цій виставці представлено тільки олійний живо­пис, але в мене є й акварелі, і я змінюю ці техніки залежно від настрою. Олійні етюди з натури треба робити швидко, бо кожні 15 хвилин стан природи змінюється, тому і треба встигнути його або зафіксувати, або запам’ятати, аби згодом у майстерні дописати. Акварельні ж роботи я пишу не прийомом «а-ля прима» (за один сеанс), а роблю їх довго, вони в мене більш детальні, багатошарові, медитативні. А олійні роботи більш експресивні, створені на емоціях.

Оставить комментарий

avatar
250