Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Чому енергетики планово відключають світло у Дніпропетровській області

Чому енергетики планово відключають світло у Дніпропетровській області
21 Лют 2020 09:40 | Обласні новини

Кожен житель хоча б раз стикався з відключенням світла будинку або на роботі. Це створює незручності та порушує звичний спосіб життя. Чому відключається електрика і як бути до цього готовим — в матеріалі ДТЕК Дніпровські електромережі.

Електричні мережі в Дніпропетровській області були прокладені ще в минулому столітті. Термін їх експлуатації давно скінчився. Енергокомунікацій регіону зношені на 60-70%.

ДТЕК модернізує традиційну енергетику, роблячи її більш ефективною. На ремонт та розвиток енергоінфраструктури тільки в минулому році ДТЕК Дніпровські електромережі направив 531 млн грн. Це, зокрема, дозволило реконструювати 116 км та побудувати майже 14 кілометрів нових повітряних ліній.

Однак ця цифра — менше 0,3% протяжності мереж всього регіону (понад 44 тисяч км). Швидше оновлювати енергоінфраструктуру компанії не дозволяє обмежена інвестиційна програма, яку щорічно затверджує державний Нацрегулятор.

Лінії, які давно відслужили свій термін та вже не відповідають технічним параметрам, несуть загрозу обривів та аварій. Аварійні відключення електрики вимагають багато часу на пошук та усунення причин, а також несуть ризик поломок для іншого енергообладнання. Так, під час останнього погіршення погодних умов 5 лютого було знеструмлено близько 100 населених пунктів області.

Оставить комментарий

avatar
250