Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Дніпровські туристи пізнають світ

Дніпровські туристи пізнають світ
10 Лют 2020 20:40 | Обласні новини

Все більше мешканців Дніпра та й українців у цілому прагнуть пізнавати світ, займатися туризмом і закордонні країни всіляко допомагають їм досягти своїх прагнень.

Нові маршрути

Для людей, що захоплюються подорожами, з’являється все більше нових та вигідних маршрутів. У січні 2020 року міжнародна компанія Henley & Partners опублікувала оновлений паспортний рейтинг, в якому Україна серед 107 країн займає 43 місце. Слід зазначити, що у цьому рейтингу паспорт українців опустився на дві позиції нижче. На даний момент мешканцям нашої держави доступні для відвідування 128 країн. З них повністю безвізовими є 92, для решти країн потрібно отримати візу, або пройти попередню електронну реєстрацію. Треба брати до уваги те, що найчастіше доводиться доплачувати певний візовий збір. В кожній країні тариф на нього різний, тому цим необхідно поцікавитися ще до поїздки.

В 2019 році змінилися деякі правила відвідування низки країн. Наприклад, українці можуть вільно прибувати в Таїланд без візи. Водночас Шрі-Ланка скасувала для українських туристів оплату електронного підтвердження подорожі, але є один нюанс: діяло це рішення, тільки до кінця січня 2020 року.  Влітку 2019 року Лаос дав нашим туристам можливість отримання електронної візи протягом 30 діб. З 1 березня 2019 року можна  подорожувати до Грузії за внутрішніми ID-картами, тобто без закордонного паспорта.

Оставить комментарий

avatar
250