Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Двох вчених Дніпропетровщини відзначили державною премією

Двох вчених Дніпропетровщини відзначили державною премією
3 Лют 2020 17:40 | Обласні новини

Президент України присудив Державні премії в галузі науки і техніки 2019 року. Загалом відзначив 12 робіт. Нагороди отримають 93 вчені за досягнення у різних галузях. Серед лауреатів – науковці з Дніпропетровщини: Олег Черваков та Анжеліка Сімбіркіна. Про це повідомили в департаменті освіти і науки облдержадміністрації.

«Вченим із нашого регіону присуджено державну нагороду як учасникам колективного дослідження у хімічній галузі. Відзначена Президентом України наукова робота стала підґрунтям для створення нових полімерів із поліпшеними властивостями. Все – завдяки вивченню впливу фізичних полів різної природи на такі матеріали під час їх створення. Нові технології вже пройшли успішне випробування на українських підприємствах космічної галузі, хімічної промисловості, будівельної індустрії», – розповіли в департаменті освіти і науки Дніпропетровської ОДА.

Державну премію присудили Олегу Червакову – завідувачу кафедри Українського державного хіміко-технологічного університету та Анжеліці Сімбіркіній – заступникові начальника комплексу КБ «Південне».

Оставить комментарий

avatar
250