Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині триває підготовка до будівництва аеропорту

На Дніпропетровщині триває підготовка до будівництва аеропорту
20 Січ 2020 11:35 | Обласні новини

На Дніпропетровщині запустили процес відведення землі під будівництво злітно-посадкової смуги аеропорту. У Дніпропетровській ОДА та Дніпровській РДА підписали розпорядження, якими надали дозвіл держпідприємству «Фінінпро» на розробку проєктів землеустрою. Тільки з урахуванням цієї документації воно матиме право спрямувати кошти на зведення на цій території злітно-посадкової смуги. Нині йдеться про 245 га землі. Повідомляють у ДніпроОДА.

«Ділянки, на яких розмістять злітно-посадкову смугу, має отримати у постійне користування «Фінінпро». Це держпідприємство, яке розпоряджається коштами, виділеними на реалізацію проєкту. Тепер держпідприємство обере сертифікованого розробника, який підготує документацію із землеустрою. Її подадуть ОДА та РДА, які мають затвердити проєкти. Лише з урахуванням цього «Фінінпро» отримає право спрямувати на будівництво кошти», — йдеться у повідомленні ДніпроОДА.

Планується, що відведення 245 га завершиться навесні. Злітно-посадкову смугу зведуть держкоштом – на це вже виділили 1,2 млрд грн. Термінал – коштом приватного інвестора, компанії DCH.

Оставить комментарий

avatar
250