Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Майже 70% спеціалізованих медзакладів Дніпропетровщини готові укласти контракт з НСЗУ 

Майже 70% спеціалізованих медзакладів Дніпропетровщини готові укласти контракт з НСЗУ 
15 Січ 2020 16:25 | Обласні новини

96% спеціалізованих медзакладів Дніпропетровщини вже перетворилися на комунальні некомерційні підприємства. Майже 70% з них – готові укласти контракт з Національною службою здоров’я України. Решта закінчує підготовку до підписання такої угоди. Це необхідно, аби вже з 1 квітня ці лікарні отримували фінансування за новою системою – «гроші ідуть за пацієнтом». Про другий етап медреформи йшлося під час пресконференції в облдержадміністрації. 

«Дніпропетровщина – серед лідерів впровадження медреформи. Первинна ланка вже повністю перейшла на роботу з НСЗУ, вторинна – в процесі. 70% спеціалізованих лікарень готові підписати контракт з Нацслужбою. Решту оснащуємо необхідною комп’ютерною технікою – на це виділили 60 млн грн обласних коштів. Лікарні продовжують реєструватися у системі eHealth. Все це – умови, які потрібно виконати для переходу на нову систему фінансування», – розповів заступник голови ОДА Дмитро Стригун. 

Тепер держава не фінансуватиме медзаклад, а закуповуватиме послуги, яких потребує пацієнт, пояснила директорка Департаменту комунікацій НСЗУ Тетяна Бойко.

Оставить комментарий

avatar
250